/

 

 

OVER MIJ 

Sinds 2004 werk ik met veel enthousiasme in de advocatuur. Na jaren voor een middelgroot advocatenkantoor te hebben gewerkt, heb ik in 2018 besloten voor mijzelf te beginnen. Ik kan nu rustiger werken en meer tijd en aandacht aan mijn cliënten geven. 

Ik ben volledig gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Naast advocaat en mediator, ben ik ook bijzondere curator. De rechtbank benoemt mij regelmatig om de belangen van kinderen te behartigen in afstammingszaken. 

Hoewel ik als advocaat graag procedeer, zie ik de rechtszaal het liefst zo min mogelijk. Procederen gaat immers al snel over winnen en verliezen, terwijl er in een procedure eigenlijk alleen maar verliezers zijn. Zeker als er kinderen zijn, is het fijn als er in onderling overleg afspraken gemaakt kunnen worden. Zo bent u in staat om de draad weer op te pakken. Als advocaat heb je daarbij een belangrijke rol. 

Zelfs als mensen denken dat praten geen zin meer heeft, probeer ik ze te laten inzien dat het beter is om samen afspraken te maken. Hoe ingewikkeld ook, soms moet je je eigen belang opzij zetten voor dat van de kinderen. Uiteindelijk is dit de enige manier om hen zoveel mogelijk leed te besparen en zelf met een goed gevoel terug te kunnen kijken op de scheiding. Omdat ik ook mediator ben, ben ik me als geen ander bewust van het belang om tot een duurzame oplossing te komen.

Uiteraard is overleg en mediation niet voor iedereen geschikt. In dat geval moet je ook niet bang zijn voor een gang naar de rechter. Soms werkt het nu eenmaal beter als een ander de knoop doorhakt. 

Ik heb ruime ervaring in de rechtszaal en daarbuiten en ben gespecialiseerd in de emotionele gesprekken en processen die bij een scheiding horen. Naast kennis op het relationele vlak, beschik ik over de benodigde actuele juridische kennis om zaken rondom een echtscheiding goed te kunnen regelen. In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik het rechtsgebied 'personen- en familierecht' geregistreerd. Deze registratie verplicht mij ieder kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten op dit rechtsgebied te behalen.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS), sta ingeschreven in het register van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en neem deel aan de verwijzingsvoorziening 'mediation naast rechtspraak'. Daarnaast ben ik lid van de Commissie Knelpunten Alimentatienormen van de vFAS en de Contactommissie jeugdrecht van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. In mijn hoedanigheid van bijzondere curator heb ik niet alleen lezingen gegeven voor de Jonge Balie Zeeland-West-Brabant en masterstudenten van de Tilburg University, maar ook uitspraken geannoteerd voor het tijdschrift Jurisprudentie In Nederland (JIN).

Bent u op zoek naar een betrokken en gedreven advocaat, die weet waar zij het over heeft? Dan bent u bij Den Ridder Familierecht aan het juiste adres. De algemene voorwaarden van Den Ridder Familierecht, privacyverklaring en kantoorklachtenregeling zijn te downloaden door op het desbetreffende onderwerp te klikken. Klik hier voor de brochure van Den Ridder Familierecht.

Den Ridder Familierecht kan geen derdengelden in ontvangst nemen. Het kantoor is niet aangesloten bij een Stichting Derdengelden en heeft geen derdengeldenrekening. 


  

 

  

Wilhelminalaan 5 4941 GJ Raamsdonksveer T: 0162-229702 I F: 0162-241410 I E: info@denridderfamilierecht.nl 
© 2022 Den Ridder Familierecht